De multe ori ideea de dieta poate fi un pic amenintatoare pentru ca presupune o schimbare brusca in viata noastra zilnica. Trebuie sa renuntam la ce ne place sa mancam si sa aducem alimente noi in dieta, care nu suna si nu par a fi la fel de delicioase ca cele la care am renuntat.
Impunerile bruste si regimul prea drastic duc de multe ori la renuntare si astfel ajungem sa asociem dieta cu perioade neplacute din viata noastra.
Cum sa ne facem din dieta un prieten?
Ei bine, e chiar simplu: in primul rand trebuie sa introducem schimbarea usor in viata de zi cu zi. Cate un pic in fiecare zi, ne vom obisnui cu ideea ca mancatul prea mult nu e bun pentru silueta sau dulciurile trebuiesc consumate rar si cu masura.
Dieta trebuie sa insemne o schimbare a stilului de viata si nu doar o schimbare de cateva luni. Nu te va ajuta cu nimic faptul ca ai slabit cat ai fost la dieta si dupa ce ai revenit la alimentatia normala ai pus totul la loc.
Si nu in ultimul rand, trebuie sa mananci inteligent. Daca stii cum, ce si cat sa mananci poti sa renunti pe veci la dieta. In continuare vom discuta cateva reguli de baza ale mancatului inteligent si va invit sa le adaugati si pe ale voastre.
- In primul rand trebuie sa renuntam la principalele surse de hrana aducatoare de calorii: alcool, pizza, preparate din pui gatite ca la fast food, bauturi dulci si deserturi sau produse de patiserie;
- Trebuie sa mancam mai multe legume, uleiuri sanatoase, proteine slabe, peste, produse lactate slabe si produse din faina integrala;
- Grasimile saturate trebuie evitate. Le gasim in produse ca: unt, margarina, ulei de cocos, grasime animala, smantana, carne grasa, multe branzeturi, sunca si piele de pui;
- Atentie mare la dimensiunea portiilor! Un pas foarte important in dieta este sa realizezi cat de mult mananci la o masa si sa incepi sa reduci din cantitate.